Gezond op reis

Zolang het kleine ongemakken zijn kunt u goed terecht in de “farmakio” ofwel apotheek. Men kan u daar goed adviseren. Zijn de kwalen iets ernstiger of hardnekkiger (nooit langer dan 3 dagen medicijnen gebruiken zonder verbetering te zien) is het raadzaam bij uw hostess te informeren wat te doen en waar heen te gaan. Er kan zelfs evt. een dokter naar het hotel komen.

In Rhodos stad is er een particuliere Polikliniek, Krito Medical Care, met jarenlange ervaring in het tourisme.
Er is veeltalig personeel die kunnen helpen en adviseren in overleg met de artsen.
In de polikliniek zijn 6 verschillende specialisten, waaronder internisten, kinderarts, orthopeed, gynaecologe, longarts, microbioloog (alle laboratoriumonderzoeken), nauwe samenwerking met naastliggend onderzoekcentrum (röntgen, scan, MRI etc.) en ook tandartsen.
Doel van het centrum is: het stellen van een diagnose, waardoor de juiste medicatie gegeven kan worden, wat tot resultaat heeft dat u zo snel mogelijk weer beter bent en verder kunt gaan met vakantie vieren.
Overnachten kan men hier niet, maar de artsen zijn wel 24 uur bereikbaar onder telefoon: 0030-22410-38008.

krito

Mocht het toch nodig zijn dat er een ziekenhuisopname volgt, beschikt het eiland over 2 ziekenhuizen.

Het eerste is het “staatsziekenhuis” Andreas Papandreou, geopend in 1999. Beschikt over bijna alle specialiteiten. een medisch team kundig en met veel ervaring. Wat u hier in acht moet nemen is het gezegde: ‘s Lands wijs, ‘s lands eer. Dat betekent dus dat men andere normen en regels hanteert dan in Nederland. Bijv. Het verplegend personeel is er allen voor het uitrichten van de medische handelingen. Er wordt weinig tot niets geboden aan de verzorging. Men is hier gewend dat dit de familie doet. Mocht iemand helemaal alleen zijn wordt er wel een helpende hand geboden. De meeste artsen spreken Engels. Hoewel ze zich er niet altijd zeker over voelen. De gevallen die men hier niet kan behandelen, worden per helicopter of air ambulance naar Athene gebracht. Het verblijf en alle medische kosten vallen allen onder de EHIC, die iedere verzekerde Europeaan heeft. (European Health Insurance Card). Deze informatie bevindt zich bij de meeste Nederlandse verzekering kaarten aan de achterzijde. Te herkennen aan de grijsblauwe kleur met een sterrencirkeltje. Als u deze niet heeft kan uw verzekering uit Nederland altijd een fax sturen naar het ziekenhuis. Daar zijn ze heel erg soepel in. Het telefoon: van het staatsziekenhuis is 0030-22410-80000 , het fax: 0030-22410-80117.

Dan is sinds eind 2006 ook een particulier ziekenhuis “EUROMEDICA” geopend. Een fraai ziekenhuis, met een “europese” indruk. Hier heeft men wel een aanvullende verzekering nodig, anders kan men voor zeer hoge kosten komen te staan. Raadzaam is contact op te nemen met de verzekering , zodat u er zeker van bent dat de kosten door de verzekering gedekt worden. Pas op met opname door alcohol gebruik of ziektes met voorgeschiedenis. Deze worden niet gedekt door verzekeringen. Wel in het staatsziekenhuis. Het telefoon nr. hier is 0030-22410-45000 en fax: 0030-22410-45010.

Voor medische hulp in de kleinere oorden, zoals Tholos, Ixia, Faliraki, Kolymbia en Pefkos, kunt u contact opnemen met uw hostess of het informatie nummer van Euromedica, zie bovenstaande telefoonnummers.

AANBEVOLEN

Something Greek gift shop

Autoverhuur Rhodos

Autoverhuur Ixia – Trianda

Autoverhuur Faliraki

Elafos Keramiek fabriek

Bumpy Safari

Water hoppers duikschool

Surfline windsurf

MONTIADIS RENT A BIKE

Recente berichten